Suksess og dramatikk

Foto: Juergen Feichter

Ensemble Dalí gikk helt til topps i den internasjonale korfestivalen Venezia in musica i Lido di Jesolo. I tillegg til selveste Grand Prize, kom vi hjem som vinnere av klassen for sakral musikk og med prisen for beste dirigent. I klassen for blandede stemmer over 25 sangere ble vi slått av et dyktig kor fra Singapore, men så tok vi revansj i finalen og sikret oss den aller gjeveste prisen.

Det er en ære å vinne Venezia in Musica. Vi er lykkelige for det vi har oppnådd, og føler at vi har gjort inntrykk både på publikum og de andre korene. Vi konkurrerte mot 39 andre kor fra 19 forskjellige nasjoner. Det som sikret koret pokaler og en pengesum på 2000 euro, var framføringen av sakral musikk av fransk, engelsk og russisk opphav. Under finalen sang ensemblet musikk av Jaakko Mäntyjärvi og Per Nørgård. Se et videoklipp fra finalen her. Pengepremien blir en spe start på finansieringen av et spennende bestillingsverk for kor, solister og orkester. Kunst møter vitenskap er stikkord for prosjektet, som så å si er ferdig komponert.

Ensemblet hadde hatt et veldig spesielt og dramatisk døgn da sangseieren ble sikret onsdag kveld. Kvelden før var vi på vei hjem i båt etter å ha deltatt på en konsert i ærverdige Basilica Santa Maria Gloriosa dei Frari i Venezia. Midtfjords mellom Venezia og Punta Sabbioni begynte det å brenne i båten, og det ble sterk røykutvikling. Det var ikke redningsvester til alle og kapteinen virket handlingslammet. Korets medlemmer måtte i stor grad organisere evakueringen selv. Vi fikk sendt ut vester, og flere båter kom til slik at passasjerene kom seg i land. Ingen av kormedlemmene ble alvorlig skadet, men opplevelsen satte seg i kroppen, og det ble naturlig nok et veldig spesielt døgn for oss alle.

Etter seieren i Grand Prize feiret ensemblet på en eksklusiv restaurant i Lido di Jesolo. Korkonkurransen i Venezia var sesongslutt. Nå ser vi fram mot høsten 2012.